Bonte projekt EU - 1

Registrační č. projektu: CZ. 1.07/3.2.13/03.0024
Název projektu: Další vzdělávání pro pracovníky v gastronomii
Výše dotace: 2 577 990,37 Kč
Doba realizace: 1. 4. 2012 – 30. 7. 2014

Cíle projektu

Projekt je zaměřen na vytvoření nových vzdělávacích programů v oblasti gastronomie určených pro obsluhující profese, kuchaře, ale i pro řídící a administrativní pracovníky, kteří jsou nedílnou součástí úspěšné firmy. Vzdělávací programy budou zaměřeny zejména na doplnění takových znalostí a dovedností osob pracujících v kuchyni a v obsluze, které jsou vyžadovány poněkud náročnější klientelou v Pardubickém kraji.

Z dlouholetých zkušeností z práce v této oblasti víme, že mezi nejpalčivější nedostatky patří zejména jazyková vybavenost, schopnost pracovat s výpočetní technikou, znalost moderních kulinářských trendů a postupů a znalost a schopnost poradit hostům s výběrem vhodných nápojů. V případě administrativních a obchodních pracovníků je nezbytné zdokonalit jejich komunikační a prodejní dovednosti v souvislosti s  nabízením cateringových služeb zákazníkům. Cílem projektu je vytvořit komplexní vzdělávací produkt, který pokryje požadavky na vzdělávání cílové skupiny v gastronomické praxi.

Vzdělávací programy

Celkem budou vytvořeny 3 vzdělávací programy a to:

1. Moderní gastronomie

Program bude složen ze tří modulů:

  1. Nové trendy v gastronomii.
  2. Metody sestavování jídelních lístků pro kvalitní restaurace.
  3. Metoda sous vide.

2. Obsluha od A až do Z 

Program bude obsahovat 3 moduly:

  1. Angličtina pro práci v restauraci.
  2. Využití ICT v restauraci.
  3. Sommelier (65-010-H) dílčí kvalifikace).

3. Řízení restaurace

Program bude obsahovat 2 moduly:

  1. Komunikační dovednosti.
  2. Prodejní dovednosti.

K výše uvedeným vzdělávacím programům budou vytvořeny i nové vzdělávací materiály pro cílovou skupinu. V rámci realizace projektu budou nové produkty v pilotním ověření odzkoušeny a bude zjištěna a vyhodnocena zpětná vazba od účastníků pilotního ověření formou dotazníků. Úspěšní účastníci obdrží osvědčení, součástí projektových aktivit je i možnost získání dílčí kvalifikace Sommelier (65-010-H).

Projekt je realizován od 1. 4. 2012 do 31. 7. 2014



BONTÉ CLASS, s.r.o.
Mezi Mosty 711, 533 04 Sezemice

IČO 27550192
DIČ CZ2755019

Bonté restaurant Sezemický dům  
YouTube kanál - BONTE Catering Gooogle+ ESF Evropská unie MŠMT

© 2017, BONTÉ CLASS, s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑